Selasa, April 06, 2010

Solat Hajat dan Tazkirah daripada MPP Mahasiswa

3 APRIL-Solat Hajat dan Tazkirah MPP Mahasiswa di surau D,Kolej Tun Syed Nasir, semalam merupakan rentetan Roudtour MPP Mahasiswa dari wakil umum MPP Mahsiswa dan MPP Fakulti Kampus KL. Solat Hajat diadakan bagi mendoakan rakyat Palestin dan juga sempena peperiksaan akhir semester yang bakal ditempuhi tidak lama lagi. MPP Mahasiswa mengimamkan solat dan memberi tazkirah atau peringatan kepada mahasiswa/i yang hadir antara maghrib isya’.

Antara MPP umum Mahasiswa yang turut memeriahkan lagi majlis ialah Muhammad Syafiq b Abdul Aziz dan Muhamad Faiz b Ismail. Turut hadir adalah MPP yang mewakili Fakulti FSKB 3&4, Nur Ili Mohamad Tarmizi, Nasiha Omar,MPP Fper dan Khairul Anuar bin Mat Lazim , MPP FPI.

"Pada saat ini, kita tak mampu mengangkat senjata membantu umat Palestin yang ditindas golongan yang tidak berperikemanusiaan. Untuk peperiksaan akhir semester, sememangnya kita mampu berusaha untuk melakukan yang terbaik, namun Allah masih menjadi penentu segalanya. Jadi, mudah-mudahan solat hajat dan doa kita dimakbulkan seterusnya menjadi senjata yang cukup ampuh bagi individu mukmin."kata Khairul Anuar, MPP FPI.

0 comments:

Catat Ulasan

Catatan Popular

Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik (BEBAS)

Ayuh mahasiswa, bangkit!!!

Dah daftar belum?

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites